Diferența dintre sex și dragoste: unul dintre cele mai sensibile subiecte ale vieții intime

Diferența dintre sex și dragoste
Timp de citit: 8 minute

Iubirea este una dintre constantele din viața omului, astfel că nu există persoană adultă care să nu fi fost îndrăgostită măcar o dată. Din antichitate și până în prezent, însă, lucrurile au evoluat foarte mult, astfel că dacă în trecut nu trebuia să existe atracție între un bărbat și o femeie pentru a se căsători, astăzi acest lucru este din ce în ce mai puțin acceptat. Această evoluție a dus și la diferențierea între doi termeni folosiți pentru a defini felul în care se consumă iubirea: dragoste și sex.

Există diferențe între a face dragoste și a face sex? Iată un subiect sensibil și controversat care este dezbătut de foarte mulți ani sau mai bine zis de când omul modern și-a dat seama că poate alege între cele două.

Mai jos, este pusă în balanță diferența dintre sex și dragoste, astfel încât să-ți dai seama care dintre cele două cuvinte ți se potrivește mai bine.

1. Diferența dintre sex și dragoste – definițiile celor două cuvinte

Dezbaterea dragoste versus sex este destul de veche, cu toate că omul modern are impresia că această dilemă a apărut mai recent. De ce a apărut ea și, mai ales, de ce este atât de importantă? Pentru a înțelege, este bine ca cele două cuvinte să fie definite.

Termenul dragoste înseamnă sau, mai bine zis, este asociat cu sentimentul de iubire pe care două persoane îl nutresc una față de alta. Sexul, pe de altă parte, este considerat partea în care această iubire este consumată.

De ce au început oamenii să facă diferența între sex și dragoste? Acest subiect este destul de recent, apărând în momentul în care atât bărbații, cât și femeile au descoperit că pot alege să aibă mai mulți parteneri de-a lungul timpului. Mai precis, în trecut lucrurile erau destul de simple: oamenii se cunoșteau și se căsătoreau, uneori fără a exista nicio atracție între ei, singurul lor scop fiind acela de a întemeia familii cu cât mai mulți urmași. Așadar, atunci nu existau nici dragostea, nici sexul așa cum sunt ele definite în prezent.

Acum, însă, libertatea de a alege, le permite atât bărbaților, cât și femeilor să încerce, să facă sex fără obligații și abia apoi să se îndrăgostească, și deci, să considere că fac dragoste cu partenerii lor.  Alte motive pot fi și relațiile deschise și chiar poligamia sau alte forme inedite de relații.

Un alt lucru important de luat în considerare este unde află un cuplu într-un anumit moment în relație:

  • la început, atunci când din punct de vedere biologic atât femeile, cât și bărbații vor ca totul să se întâmple cât mai repede, căutând mai mult sex;
  • într-un punct înaintat sau chiar într-o căsnicie, când cei doi parteneri sunt obișnuiți unul cu celălalt și a face dragoste sună mai natural;
  • într-un punct în care relația este consumată, iar cuplul fie apelează la sex, fie la dragoste, fie la amândouă pentru a menține vie pasiunea.

Revenind la lumea modernă, se poate spune că dezbaterea sex versus dragoste a apărut în mod artificial și ține mai mult de percepția bărbaților și a femeilor asupra subiectului.

2. Diferența dintre dragoste și sex – percepția bărbatului și a femeii asupra acestor termeni

Dragoste si sex
Imagine de We-Vibe Toys pe Unsplash.com

Care e diferența dintre sex și dragoste? Iată o singură întrebare cu un infinit de răspunsuri De ce așa? Deoarece pe oricine ai întreba, va avea un răspuns diferit. Ceea ce face acest subiect destul de greu de încadrat. Dacă ar trebui categorisit, însă, cel mai ușor este ca dezbaterea să se desfășoare între bărbați și femei.

De cele mai multe ori, bărbații sunt cei care pledează pentru sex în locul dragostei, în timp ce pentru femei este invers. Doar că subiectul ar trebui privit din mai multe unghiuri:

  • cel al dragostei care presupune și existența unor sentimente urmată de acțiunea de a face dragoste în sine;
  • cel al sexului care se limitează la simpla plăcere simțită în timp ce două persoane se întâlnesc doar în acest scop;
  • cel al sexului în care două persoane se iubesc și preferă să folosească acest termen în relația lor.

Care este diferența dintre dragoste și sex din aceste puncte de vedere? Subiectul este unul sensibil deoarece fiecare persoană, fie bărbat, fie femeie, are propria părere. Cu toate acestea, cele mai răspândite scenarii sunt cele în care sexul masculin are o înclinație, iar cel feminin alta.

2.1. Care e diferența dintre sex și dragoste pentru bărbați

2.1. Care e diferenta dintre sex si dragoste pentru barbati
Imagine de Yan Krukau de pe Pexels.com

Dragoste sau sex – care este perspectiva bărbaților asupra subiectului? Dilema apare nu în ceea ce privește sentimentele, ci în felul în care se consumă actul sexual de cele mai multe ori.

Cum îți dai seama ca femeie dacă un bărbat face sex sau dragoste cu tine? Iată câteva aspecte care te-ar putea ajuta:

  • pentru un bărbat, a face dragoste echivalează de multe ori cu un comportament mai tandru în timpul actului sexual, cu atenție sporită asupra plăcerii pe care poate să ți-o ofere;
  • sexul, în schimb, poate însemna un act mai puțin senzual, mai grăbit, în care atenția este îndreptată spre propria sa plăcere.

Bineînțeles că aceste două perspective nu sunt adevărate în totalitate, de multe ori existând o mulțime de nuanțe în ceea ce privește și a face dragoste și a face sex. De aceea, cel mai simplu mod a afla unde te încadrezi ca femeie este să îți întrebi partenerul care este părerea lui asupra acestui subiect.

Dacă nu vrei să pui această întrebare incomodă uneori, poți fi atentă la ,,semnele’’ pe care ți le dă. Printre cele mai importante pot fi:

  • felul în care se poartă cu tine când sunteți în intimitate, dar și în afara dormitorului și atenția pe care ți-o acordă în ambele ipostaze;
  • dacă în timp ce faceți dragoste sau sex este atent la nevoile tale și se concentrează pe orgasmul tău mai întâi;
  • dacă este dispus să facă și alte lucruri, cum ar fi cunilingus sau sex oral;
  • dacă este atent la igiena sexuală, având grijă să folosească prezervative și alte produse cu ajutorul cărora amândoi să fiți în siguranță în timpul actului sexual;
  • dacă este atent cu tine după consumarea actului sexual.

Dacă sunteți la începutul relației, activitățile pe care le faceți împreună în afara dormitorului sunt un alt indicator al faptului că el dorește o relație serioasă.

În relațiile aflate la început, de cele mai multe ori, bărbații pot considera că fac sex și nu dragoste, însă acest lucru este considerat normal, având în vedere că nu există sentimente. Acestea se pot dezvolta în timp și cu puțin ,,ajutor’’ din partea ta. Astfel, o lenjerie sexy pentru femei, atenția pe care i-o acorzi și pe care ți-o acorzi ție însăți pentru a fi mereu atrăgătoare pot transforma încet-încet relația într-una stabilă.

2.2. Care este diferența dintre sex și dragoste pentru femei

Dragoste sau sex
Imagine de Ana Maria Moroz de pe Pexels.com

În ziua de azi, întrebarea se poate pune și în sens invers, adică dacă o femeie face dragoste sau sex. Ca în cazul bărbaților, răspunsul este că le poate face pe amândouă. De fapt, diferențele de gândire s-au cam estompat între reprezentanții sexului masculin și cele ale sexului feminin.

Ca bărbat, te poți afla în aceeași dilemă: femeii cu care ești îi place să facă sex sau dragoste cu tine? Ce-i drept, poate fi puțin mai dificil să îți dai seama, însă de cele mai multe ori fetele de orice vârstă sunt mai înclinate spre cea de-a doua variantă, deoarece sunt mai romantice.

De cele mai multe ori, dragostea este asociată cu romantismul în cazul femeilor, astfel că răspund bărbaților în același fel. Dacă un bărbat face dragoste cu femeie, la fel va face și aceasta cu el.

Există însă și femei independente cărora nu le place să depindă de bărbați din punct de vedere emoțional, astfel că acestea se poate să prefere sexul în detrimentul dragostei.

Până la urmă care este diferența între dragoste și sex în cazul femeilor? Următoarele ar putea fi câteva indicii prețioase:

  • femeii respective îi pasă de tine, vrea să te cunoască și te caută, însă în același timp nu este prea insistentă;
  • din punct de vedere sexual, acesteia îi place să îți creeze plăcere, oferindu-ți sex oral sau stimulându-te în alte feluri în care îți place;
  • este atentă la tot ce ține de sănătatea sexuală și de produsele care vă ajută pe amândoi să vă simțiți bine.

De asemenea, o femeie care face dragoste, de cele mai multe ori acceptă că există situații în care poate face doar sex și se adaptează situației. Este deschisă la a vorbi despre ce înseamnă relația voastră, ce puteți face să o îmbunătățiți dacă sunteți în impas, atunci când relația este una de lungă durată. Mai mult, este dispusă să încerce diverse produse esențiale, precum stimulentele sexuale, afrodisiace, love toys pentru tine și pentru ea, geluri și lubrifianți și o mulțime de articole pe care lumea modernă le-a conceput pentru a vă bucura unul de celălalt.

Chiar dacă bărbații au ajuns mai repede decât femeile să facă diferența între sex și dragoste, acestea i-au prins din urmă, astfel că acum și ele pot avea și chiar au preferințele lor. Singura problemă este că acest subiect rămâne încă unul sensibil și destul de controversat.

3. Sex sau dragoste – de ce este acesta încă un subiect sensibil

Sex sau dragoste
magine de We-Vibe Toys pe Unsplash.com

Viața intimă a unei persoane sau a unui cuplu este un lucru privat, fiecare având dreptul să facă ce vrea în dormitorul său. Cu toate acestea, societatea din ziua de azi pare că judecă mult mai mult decât înainte să evolueze până în acest punct. De aceea, în dezbaterea sex vs. dragoste probabil că nu există șanse ca întreaga omenire să se pună de acord.

Dilema dacă există vreo diferență între dragoste și sex probabil că va continua să rămână pentru mult timp de acum încolo, iar printre motivele pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla sunt:

  • faptul că fiecare persoană are dreptul la o opinie;
  • faptul că fiecare persoană va face ce va simți indiferent ce își doresc alți oameni;
  • faptul că diferențele culturale care există între diverse comunități sunt destul de mari, iar aceste comunități încep să se întâlnească din ce în ce mai des;
  • rețelele de socializare propagă și ele ideea de sex în detrimentul celui de dragoste.

Există o mulțime de factori care influențează și alimentează dezbaterea pe tema care este diferența între sex și dragoste, iar faptul că oamenii nu discută nu este de ajutor.

Ce contează cel mai mult până la urmă? Cel mai important lucru este ce simte fiecare individ în parte. Apoi este important ca fiecare cuplu să se pună de acord care este formula care funcționează cel mai bine pentru amândoi. Deși se spune că sexul este lipsit de sentimente și este mai dur, în timp ce dragostea presupune ca în intimitate totul să se desfășoare în cel mai tandru mod posibil, adevărul este că totul se reduce la preferințele fiecăruia.

În ziua de azi, poți face sex în mod tandru, la fel cum poți face dragoste mai dur, în funcție de ce simți pe moment. Cu toate acestea, diferența dintre cei doi termeni mai vine cu o provocare a lumii moderne: înșelatul care este disponibil atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Despre cei care înșală se spune că fac sex deoarece nu mai găsesc ce doresc acasă, iar acest aspect contribuie în mod semnificativ la susținerea acestei dileme și sensibilitatea subiectului. Ca de obicei, însă, adevărul este deținut de cei care se află în postura de a avea pe altcineva.

Ce mai poate face diferența între dragoste și sex? Percepția fiecărei persoane legată de acest subiect, dar și educația. De asemenea, faptul în care oamenii se raportează la ceea ce văd în familie, va influența felul în care își vor construi relațiile viitoare, impactul asupra vieții lor sexuale fiind unul destul de important.

În concluzie, care este diferența între dragoste și sex? Există vreuna sau nu? Răspunsul poate fi unul singur:  depinde de fiecare om în parte, de preferințele sale și de ce simte la un anumit moment în viață.

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *